Beste coffeeshop van Nederland!

Beste coffeeshop Nederland

Een coffeeshop klinkt natuurlijk als een leuke plek om een lekker kopje koffie te kunnen drinken, maar niks is minder waar. Coffeeshops zijn ‘winkels’ waar je legaal wiet en hasj kunt kopen. Een verzamelnaam hiervoor is cannabis. Soms mag je het in de zaak zelf ook roken. Tegenwoordig heeft elke stad er minimaal een, en ze zijn onder toeristen vaak ook erg populair. Dit komt doordat er in veel andere landen geen coffeeshops bestaan. Ben je in de buurt van Arnhem en op zoek naar de beste coffeeshop van Nederland? Dan ben je aan het juiste adres bij Upstairs Coffeeshop!

Regels rondom cannabis

De handel in cannabis is verboden in Nederland, maar de verkoop ervan niet. Alle regels hierover zijn te lezen in de zogeheten ‘opium wet’. Het komt er eigenlijk op neer dat wanneer je achttien jaar of ouder bent, je in Nederland legaal wiet en hasj kunt kopen en gebruiken. Hier zitten natuurlijk wel een aantal regels aan verbonden. Zo mag je bijvoorbeeld niet meer dan vijf gram kopen. Toch is het zo dat je pas bij het bezit van meer dan 30 gram daadwerkelijk bestraft zal worden. Daarnaast mag een coffeeshop ook niet meer dan vijfhonderd gram op voorraad hebben liggen. Ook mogen coffeeshops geen of niet teveel reclame maken en mogen ze nooit overlast veroorzaken. Toch gebeurt dit af en toe wel. De politie kan dan besluiten de coffeeshop te gaan sluiten.

Beleid anders per gemeente

Ook al is de opium wet in Nederland van kracht, toch heeft elke gemeente een ander coffeeshop-beleid. Zo kunnen gemeenten kiezen voor de zogeheten nuloptie, waarin ze dus geen coffeeshops in hun gemeente willen hebben. Coffeeshops in Amsterdam moeten allemaal verplicht een groen met witte vergunning op hun raam geplakt hebben. De gemeente Rotterdam is van plan een aantal coffeeshops te sluiten, omdat ze te dicht bij een school staan. Dit staat ook in de opium wet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *